UiPath, compania lider de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software, furnizor al primei academii de RPA din lume, o platformă online de învățare gratuită, a anunțat recent lansarea oficială a UiPath Foundation.
Înființată în ianuarie 2019, UiPath Foundation și-a asumat misiunea de a susține viitorul copiilor și al comunităților lor, oferindu-le celor din zonele defavorizate suport material și acces la educația tehnologică necesară în secolul al 21-lea.
Prin tehnologia sa inovatoare, UiPath modelează într-un mod activ viitorul muncii și al educației. Peste 3.700 de companii și organizații din întreaga lume au beneficiat deja de avantajele automatizării, iar 400.000 de persoane din 200 de țări au fost instruite de UiPath pentru a ocupa noi poziții create de avansarea rapidă a tehnologiei RPA.
Evaluând impactul automatizării în toate sectoarele societății noastre, echipa UiPath se raportează în mod responsabil la categoriile vulnerabile. Între acestea, copiii afectați de sărăcie se confruntă cu lipsa cunoștințelor necesare pentru a avea succes în noua societate digitală.
UiPath Foundation își propune să ofere oportunități egale prin soluții educaționale dezvoltate în parteneriate cu ONG-uri, oferind copiilor competențe și instrumente pentru a-și atinge întregul potențial. Începând cu copii din România și India, fundația își va mări treptat acoperirea geografică pentru a oferi sprijin comunităților vulnerabile din întreaga lume.
Până la sfârșitul acestui an, familii defavorizate din București, precum și din județele Ilfov, Cluj, Galați și Vaslui vor primi pachete complete de sprijin, menite să faciliteze accesul copiilor la educație. Acestea vor include burse de studii, materiale educaționale, servicii medicale, îmbrăcăminte și alimente.
Până în 2025, prin programele sale, UiPath Foundation își propune să influențeze pozitiv viața a 500.000 de copii din întreaga lume.
Ghidată de un angajament puternic față de valori precum modestia, egalitatea de respect, curiozitatea intelectuală și responsabilitatea față de societate, programele de bază ale UiPath Foundation sunt construite pe patru piloni principali:
Programul Future Acceleration– care presupune identificarea copiilor și a adolescenților din comunitățile care se confruntă cu sărăcia și excluziunea în România și India (cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani); activând potențialul lor printr-un sistem de sprijin complet și pe termen lung, care să abordeze problema provocată de sărăcia în rândul copiilor;
Early Education Forward– centrat pe crearea de rețele de sprijin în beneficiul copiilor expuși riscului de a se confrunta cu un decalaj educațional semnificativ din cauza lipsei accesului la educație de înaltă calitate la o vârstă fragedă;
Sporirea potențialului profesorilor– dezvoltarea capacității educatorilor de a crea o experiență educațională care să descopere potențialul copiilor și adolescenților care se luptă cu sărăcia;
Generarea unui impact pe termen lung– crearea unei platforme de colaborare cu impact global major care să permită accesul partenerilor UiPath și altor organizații non-guvernamentale care doresc să se angajeze în misiunea globală a fundației cu scopul de a sprijini copiii și tinerii cu potențial.
“Credem cu tărie că educația reprezintă calea prin care sărăcia poate fi depășită; prin urmare, am conceput un sistem de sprijin complet, luând în calcul nevoile complexe cu care se confruntă copiii din familii sărace în călătoria lor către un viitor mai bun. Abordarea noastră centrată pe copil este creată ținând cont de întregul ecosistem – familie, școală, comunitate – și ne ghidăm în acest proces după o abordare bazată pe colaborare. De asemenea, ne propunem să oferim echipamente unde este necesar și să folosim tehnologia ca mijloc de acces la o educație de calitate”, spune Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv al UiPath Foundation.
În România, UiPath Foundation beneficiază de sprijinul următorilor parteneri strategici: Asociația “Teach for Romania”, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația “Bună ziua, copii din România!”, Fundația “Inimă de Copil” și Asociația OvidiuRo. (A.D.).